Brushette – fajna przekąska



Dzisiaj znowu trochę włoskiej kuchni. Jest to świetny pomysł na nadchodzący sezon grillowy. Świetnie nadaje się do steków z grilla jako źródło węglowodanów i tłuszczy.

 
Składniki:

  • 4 kromki chleba razowego
  • szklanka pomidorów koktajlowych
  • kilka listków bazylii
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku

sposób przygotowania:

1. Wkładam chleb na grilla i piekę aż będzie chrupiący. Można wrzucić do piekarnika na kilka minut. Ważne żebyśmy uzyskali takie razowe sucharki.
2. Kroimy pomidory w cieniutką kostkę i wkładamy do miseczki. Polewamy je oliwą i dodajemy bazylie. Mieszamy do momentu aż olej się rozprowadzi po pomidorach.
3. W uzyskane wcześniej sucharki wcieramy czosnek, a następnie nakładamy na nie pomidory z olejem ii bazylią.

wartości dla 4 grzanek:

kalorie; 548

białko; 7 g

tłuszcz; 32g

węglowodany; 57g

 


<< Poprzedni Artykuł | Następny Artykuł >>

Oceń artykuł

Polecane artykuły:

Zostaw komentarz

*

  • Facebook
  • Google+
  • Twitter