Ebook „Dietetyczne Gotowanie” już dostępny

Udało nam się ukończyć pracę nad ebookiem „Dietetyczne Gotowanie”. Jest to zbiór ponad 200 przepisów na dietetyczne posiłki. Każdy przepis ma wyliczone dokładnie wartości odżywcze. Książka ta powstała z myślą o wszystkich tych, którzy katują się będąc na diecie monotonnym jadłospisem, pozbawiając się tym samym jednej z najprzyjemniejszych czynności w życiu jaką jest jedzenie. Dodatkowo wiele osób będących na diecie spożywa każdego dnia te same produkty pozbawiając się tym samym rotacji makroskładników. Dieta nie powinna wyglądać tak, że jemy 5 razy dziennie kurczaka z ryżem. Nawet będąc na diecie powinniśmy spożywać w odpowiednich proporcjach nawet tłuszcze zwierzęce! Wiele osób popełnia ten błąd i odżywia się monotonnie.
Prowadzi to do tego że po pewnym czasie dieta jest przerywana i wracamy do „starego modelu” odżywiania.
Czy warto pozbawiać się kosztem sylwetki przyjemności jedzenia, skoro jest inna droga??


Tą drogą jest jedzenie zarazem dietetycznie i smacznie. TAK DA SIĘ TO ZROBIĆ !!!!!

Prawda jest taka że można przyrządzić smaczny posiłek o odpowiedniej strukturze białek, węglowodanów, tłuszczów, który będzie zarazem smaczny.

Dodatkowo nic się nie stanie jeżeli zjemy w posiłku odrobinę tłuszczu zwierzęcego, czy nawet mlecznego w postaci sera ( polecam parmezan ). Pamiętać należy jednak żeby wliczać te wszystkie wartości do swojego bilansu.

Oczywiście jeżeli chcesz naprawdę nisko zejść z poziomem tkanki tłuszczowej, wtedy lepiej ograniczyć sosy, polewy, czy przekąski, jednak należy pamiętać że jak kilka razy w tygodniu zjeść coś dietetycznego i smacznego.

Teraz masz w jednym miejscu ponad 200 sprawdzonych sposobów na to jak jeść smacznie i zarazem dietetycznie. Jeśli interesuje cię zdrowy styl życia i fajne sylwetka, warto się zastanowić, czy nie nauczyć się gotować smacznie i „czysto”, bo z moich i moich podopiecznych doświadczeń wynika że jest to KLUCZOWA UMIEJĘTNOŚĆ w tym wszystkim.

 

Zainwestuj w naukę dietetycznego gotowania, ta umiejętność odpłaci ci wymarzoną sylwetką!!

 

Jeśli chcesz zostawić opinię na temat książki, lub na temat darmowych ebooków zapraszam do dyskusji w tym temacie. Może któryś przepis był dla ciebie nie zrozumiały, lub nie możesz znaleźć któregoś ze składników?? napisz tutaj o tym, spróbuję ci jak najszybciej odpowiedzieć.

 


<< Poprzedni Artykuł | Następny Artykuł >>

Oceń artykuł

Polecane artykuły:

Komentarze
  1. Pudzian*( napisał/a:

    Właśnie zrobiłem te batony z orzeszków ziemnych. Smak jest przezarombisty, ale trochę za bardzo kleiste są, i ciężko je zabrać ze sobą.

    • Patryk Konieczny napisał/a:

      Witam. Dzięki za zakup mojej książki. Wszystko zależy od tego jaką masz odżywkę ( od rozpuszcalności ). Powiem ci że ja używam odżywki ELITE WHEY PROTEIN o smaku RICH CHOCOLATE i konsystencja jest dobra. Dodatkowo obtaczam je w POKRUSZONYCH ORZESZKACH, co sprawia że nie są takie lepkie. Na wynos najlepiej zawijać je w folie.

  2. Anka napisał/a:

    Wszystko fajnie, pięknie, ale to w większości nie do końca są dietetyczne posiłki. Ale ogólnie jest masa ciekawych pozycji których nigdzie dotąd nie widziałam.

    • Patryk Konieczny napisał/a:

      Uwierz mi że nic ci się nie stanie jak dodasz do spaghetti nawet 30g parmezanu. ( pod warunkiem że wliczysz te tłuszcze do zapotrzebowania ). Tak naprawdę liczy się to czy mieścimy się w dziennym zapotrzebowaniu kalorocznym. W Polsce powielany jest mit że żeby zbudować fajną sylwetkę trzeba się katować dietą. Prawda jest taka że człowiek powinien jeść WSZYSTKIE MAKROSKŁADNIKI, nawet tłuszcze zwierzęce, tylko w odpowiednich proporcjach!! Chyba że przygotowujesz się do startów, i chcesz zejść kosmicznie nisko z tłuszczem! Chociaż powiem ci że kilku naszych czytelników ma osiągnięcia w Kulturystyce i właśnie Jada posiłki które zalecamy ( Tylko że w odpowiednich porach i nie cały czas lecą na np. picie z mixem baraniny z wołowiną ). Na razie nie jesteśmy upoważnieni do ujawnienia nazwiska tej osoby, ale to osoba która ma już trochę medali i mówi że jakby nie nasze muffinki, batoniki, nuggetsy i inne to by chyba by zwariowała przed zawodami. Nic cie się nie stanie jak kilka razy w tygodniu ( 2-4 ) dasz w jednym posiłku dziennie zamiast oliwy z oliwek jako źródło tłuszczu tłuszcze z baraniny czy z karkówki. Nawet będziesz zdrowsza bo zwierzęce tłuszcze ułatwiają wchłanianie makroskładników.

  3. chaprlieP napisał/a:

    Spodziewałem się czegoś więcej po książce. W sumie same przepisy bez zdjęć. Przepisy faktycznie niespotykane i ciekawa, ale myślałem że coś więcej na temat odżywiania będzie.

    • Patryk Konieczny napisał/a:

      Jak jesteś niezadowolony to napisz do mnie na kontakt@dietetycznegotowanie.pl ZWRÓCĘ CI PIENIĄDZE ZA ZAKUP. Ale nigdzie nie było napisane w ofercie że to podręcznik dietetyki. To jest zwykła książka kucharska z djetetycznymi przepisami i z krótkim wprowadzenie. Zdjęć jest mało ze względu na to że te przepisy nie były zapisywane z myślą o wydaniu książki. Dziękuje ci jednak za uwagę, jak będę aktualizował ebooka to dodam więcej zdjęć.

      • chaprlieP napisał/a:

        Nie no spoko, książka jest fajna, ale coś by się przydało jak ułożyć dietę, czy coś….

        • Patryk Konieczny napisał/a:

          Spoko coś wymyślimy w tą stronę, ci co już kupili dostaną nową wersję książki do pobrania na email, jak tylko się pojawi.

  4. Basia napisał/a:

    Wszystko ok, ale cena jest jak dla mnie za wysoka. W empiku można kupić książkę kucharską za max 20zł.

    • Patryk Konieczny napisał/a:

      To nie jest typowa książka kucharska. Masz wyliczone dokładnie wszystkie wartości odżywcze, i są to przepisy dobrane specjalnie pod ludzi będących na diecie ( skład i wartości posiłków zostały dokładnie przemyślane ). Praca jaka została włożona w napisanie i wyliczenie tego wszystkiego została na tyle wyceniona. Jeśli cię nie stać możesz cały czas korzystać z darmowych materiałów, dalej będziemy wysyłać ciekawe materiały, jednak najkonkretniejsza wiedza jest dostępna w płatnym ebooku.

  5. ninja napisał/a:

    spoko przepisy, dzięki za ebooki

  6. Karolina napisał/a:

    Przepisy bardzo fajne, łatwe i przyjemne 😉
    POLECAM I Pozdrawiam

  7. Marta napisał/a:

    Mam pytanie, czy w wielu przepisach jest używana odżywka białkowa? Pytam, bo nigdy tego nie stosowałam i takie przepisy mnie nie bardzo interesują. Pozdrawiam

    • Patryk Konieczny napisał/a:

      Witam! Jest sporo takich przepisów, szczególnie w rozdziale o słodyczach. Są też przepisy na szejki bez odżywki. W każdym razie dzięki za uwagę, umieszczę w drugim wydaniu informacje czym można zastąpić odżywkę!! Już niedługo będzie można kupić ebooka w fajnej cenie i z wieloma gratisami :-).

Zostaw komentarz

*

  • Facebook
  • Google+
  • Twitter