Owocowa tilapia

Ten przepis nie podejdzie wszystkim. Podobnie jak nie wszystkim smakuje ryż z truskawkami. Zarówno ja jak i osoby które częstowałem w ten sposób przygotowaną rybą były zachwycone.

składniki:

500g filetów z tilapii
25g oliwy z oliwek
1 łyżka stołowa suszonych pasków ze skórki z cytryny
¼ szklanki soku z limonki
¼ szklanki soku pomarańczowego
Jeśli lubisz pikantne można dać pieprz cayene
sól i pieprz

sposób przygotowania:

1. Wkładamy filety tilapii do naczynia żaroodpornego.
2. W małej miseczce mieszamy olej, cytrynę soki i przyprawy
3. Otrzymaną marynatę wlewamy do naczynia, i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.

wartości odżywcze dla całości:

kalorie; 662

białko; 100 g

tłuszcz; 35g

węglowodany; 11g

 


<< Poprzedni Artykuł | Następny Artykuł >>

Oceń artykuł

Polecane artykuły:

Zostaw komentarz

*

  • Facebook
  • Google+
  • Twitter