Ryżowy „pudding” czekoladowy z orzechami laskowymi

Dzisiaj drobna modyfikacja znanego już przepisu! Zastanawiałem się jak wkomponować w swoją dietę cynamon. Dodawałem go do porannej kawy, ale całkowicie mi się znudził. Tak oto wpadłem na tą kompozycję! Okazało się że smak tej potrawy ma całkowicie inny wymiar!   Cynamon ma wpływ na regulację poziomu cukru we krwi! Jakie to ma znaczenie dla osób dbających o sylwetkę?? CYNAMON POZWALA ZREDUKOWAĆ NEGATYWNY WPŁYW CUKRÓW NA NASZĄ SYLWETKĘ ! POLECA SIĘ STOSOWAĆ CYNAMON W DNIU, W KTÓRYM WIEMY ŻE BĘDZIEMY MIELI „WOLNE” OD DIETY

Do wykonania będzie nam potrzebne:

 

  • 1/2 woreczka ryżu ugotowanego w nieosolonej wodzie,

wystudzonego ( 50g przed ugotowaniem )

  • 50g jogurtu naturalnego ( rzadkiego )
  • 15g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 20g orzechów laskowych
  • 8 kropli stevii fluid
  • Jeśli jesteśmy na masie lub jest to nasze

śniadanie dodajemy 10g naturalneg0, odtłuszczonego kakao

Sposób przygotowania:

1. Jogurt, odżywkę, cynamon, kakao i stevię dokładnie ze sobą mieszamy.

2. Dodajemy ryż , orzechy laskowe i mieszamy do uzyskania konsystencji puddingu.

3. Dobrze jest odstawić na 30 min do lodówki.

 

Wartości odżywcze z kakao :

Kalorie: 421

Białko: 24g

Tłuszcz: 14g

Węglowodany:51g


<< Poprzedni Artykuł | Następny Artykuł >>

Oceń artykuł

Polecane artykuły:

Zostaw komentarz

*

  • Facebook
  • Google+
  • Twitter